Fecsketábor a Vadkerti-tónál

A leendő 5.F osztályos tanulók az idén is a soltvadkerti Fecsketáborban vehettek részt, ahol megismerhették egymást. Rengeteg élménnyel teli program és játék várta őket, felejthetetlen négy napot töltöttek együtt. Játszottak a Soltvadkert nevezetességeit bemutató óriás társasjátékkal, röplabdáztak, fogócskáztak, sokat strandoltak a hűsítő tó vizében, harcoltak a fiú és lány „tulajdonnak” számító suppokért, vízibicikliztek, homokvárat építettek, pancsolhattak közösen. Nagyon kreatív „homokvárak” születtek: teknősök, tengeri csillagok, delfin, polip.

Jártunk a híres Soltvadkerti fagyizóban is, ahol mindenféle ízű fagyit megkóstolhattunk. Ellátogattunk Kiskőrösre, Petőfi Sándor szülőházába és megnéztük a János Vitéz interaktív élményparkot is. Az egyik napon önkéntes tűzoltók látogattak el hozzánk, az ő engedélyükkel a gyerekek felülhettek a tűzoltó autóra és tehettek vele egy próbakört. Kipróbálhatták a tűzoltók használati eszközeit is: maszkokat, fémvágó szerszámokat, kipróbálhatták az oxigén palack használatát is. Esténként zseblámpával és fejlámpával fevértezve bújócskáztak, fogócskáztak, számháborúztak. Utolsó esti csillagtúrán körbejárták a tavat, ami egy 4 km-es szakasz megtételét jelentette.

Nagy öröm számunkra, hogy a táborról pozitív visszajelzéseket kaptunk a diákoktól és szüleiktől egyaránt. Köszönjük szülők segítségét, valamint a tábor főszervezőinek a munkáját. A gyerekek várják már az iskolakezdést, a gimnáziumi éveket, hiszen sok-sok élménnyel telve tértek haza a táborból, ahol egy új közösség kialakulásának első lépései elkezdődtek.