Fenntarthatósági Témahét a Batsányi Gimnáziumban

 

A 2025-ös Fenntarthatósági Témahét fókuszában a talaj és biodiverzitás, a mesterséges intelligencia és a zöld energiaforrások álltak. A fenntarthatóság komplexitását a fenntartható fogyasztás, fogyasztóvédelem és a hulladék témái jelentik.

A témahét keretében a diákok bemutatták kutató munkájukat. A konferencián projektjükben az élelmiszerpazarlást és a vállalatok fenntarthatósági kezdeményezését elemezték.

Projektet előadó diákok:

1.Bertus Boglárka 10.A: A víz szerepe az ételpazarlásban

2.Szentgyörgyi-Nagy Sára 11.A: Sok kicsi sokra megy

3.Deák Lili 11.A: Fenntartható étkezés

4.Csatordai Zsófia 11.A: Vállakozások fenntarthatósága

5.Száraz Anna 11.A: Az élelmiszerpazarlás, mint globális probléma

6.Janó Gabriella 11.A: Cégek az élelmiszerpazarlás tükrében

7.Kőrösi Adél 11.A: Hogyan kerüljük el az élelmiszerpazarlást?

8.Pigler Hanna 11.A: Az élelmiszerpazarlás globális problémája

9.Hamvai Dorka 12.B: Élelmiszerpazarlás a Fenntarthatóság tükrében

10.Ormándi Kata 12.B: Maradék nélkül, generációnk jövőjének biztosítása

11.Forgó Luca 12.F: Ételmentés

A hét programjának zárásaként a Batsányis Diákok ellátogattak a Felgyői Regionális Hulladékkezelő Központ telepére, ahol megismerhették a hulladékkezelés lehetőségeit.