Ötödikesek sikere a német nyelvű csapatversenyen

A Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola idegen nyelvi munkaközössége ebben a tanévben is megrendezte angol, illetve német nyelvű levelezőversenyét, melynek témája a „Föld, a kék bolygó” volt. Céljuk, hogy a gyerekek megismerjék angol és német nyelven is a Földünkkel, valamint a fontos környezetvédelmi témákkal kapcsolatos szókincset, kifejezéseket. A nyelvtanuláson keresztül szeretnék a környezetünkért felelős gondolkodást közelebb vinni a gyerekekhez.

A levelezőversenyre 5-6., illetve 7-8. osztályos két főből álló csapatokat jelentkezését várták, amire végül összesen 160 diák, tehát 80 csapat jelentkezett. Az 5. F osztály németet tanuló diákjai közül négy csapat is részt vett a versenyen, akik lelkesen oldották a három fordulóból álló verseny feladatait. Az első két fordulóban egy-egy német nyelvű online feladatlapot kellett kitölteniük, a harmadik fordulóban pedig egy magyar nyelvű környezetvédelemmel kapcsolatos ppt-t készítettek. Köszönjük Cseri Gáborné tanárnő ebben nyújtott segítségét!

Végül egy csapat kapott meghívást a hódmezővásárhelyi Időspirál Természettudományos Élményközpontban tartott díjkiosztóra, ahol a díjazottak kipróbálhatták az élményközpont különböző alkalmazásait. Birk Balázs és Birk Péter csapata a 4. helyezést érte el kategóriájában, nyereményként pedig az osztályukat meghívták az élményközpontba.

Gratulálunk a nagyszerű eredményükhöz! A csapatok felkészülését Kovácsné Baranyi Margit tanárnő segítette.