Giricz Benjámin 6.F osztályos tanulónk „Magyarország Jó tanulója Jó sportolója”

Idén is kiosztották „A Magyarország jó tanulója, jó sportolója díjat”

A Honvédelmi Minisztérium februárban hirdette meg a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2023” elnevezésű pályázatot, amire azok a 5-8. évfolyamos tanulók jelentkezhettek, akik kimagasló tanulmányi- és sportteljesítményt nyújtottak a 2022/23-as tanévben. A kiírás szerint a pályázat célja, az utánpótlás korú sportolók ösztönzése az eredményes tanulásra és magas szintű sportolásra, illetőleg azon kiválóságok elismerése, akik kiemelkedő tanulmányi eredményeik mellett a sportban is magas szintű teljesítményt nyújtanak.

Giricz Benjámin 6.F osztályos tanulónk az idén megkapta Magyarország jó tanulója jó sportolója díjat. Benjámin évek óta Csongrád Város „Jó Tanuló, jó sportoló” díjban részesült kiváló eredményei elismerése okán.

Kimagasló eredményei zenében és „hagyományosan” értelmezett tanulmányokban is folyamatosan megmutatkoznak, emellett többféle sportágat művel.

A VIII. Csongrád-Csanád Vármegyei Rézfúvós Versenyen KIEMELT ARANY díjat, trombita kategória III. korcsoportban, VIRTUÓZ JÁTÉK különdíjat nyert. 2023-ban megkapta Csongrád Városának „Fiatalok a Kultúráért Díját”, A IX. Területi Trombitaversenyen kiemelt nívódíjat nyert.

Az Országos Országúti Kerékpáros Diákolimpia® idén is Debrecenben volt, ahol jókora eső után, hidegben indult 10 km-es időfutamban, és az ezüstérmet szerezte meg. 12 évesen már az idősebbek közé, az U15B  kategóriába került, így a tavalyi aranyérem után ez ismét szép teljesítmény.

Másfél hétre rá zajlott a Magyar Amatőr Kerékpáros Szövetség által a Szentendrei-szigeten rendezett 18 km-es szintén időfutam bajnoksága, amire úgy tűnik még inkább lendületbe jött, mert megszerezte az I. helyet U15-ben.

Nem hagyhatta ki az Országos Mountain Bike Kerékpáros Diákolimpiát sem – mostanában ugyanis legszívesebben ezen a biciklifajtán teker. A rekordszámú, 420 feletti nevezéssel Valter Attila világhíressé vált magyar kerékpáros egykori egyesülete és édesapja által szervezett esemény kemény küzdelemnek ígérkezett. A Pest melletti csömöri dombokon az esős időszak a pályákat is megnehezítette, s a heves ifjak lökdösődése is. Az XCC-nek (cross-country), azaz „rövidpályás”-nak nevezett verseny típusban Beni a középmezőnyben végzett.

Volt egy új szám is, a „Pumpapálya”, amit először rendeztek Magyarországon Diákolimpián, s az ő számára is elég ismeretlen volt ez a „műfaj”. Nem sokkal a verseny előtt volt csak lehetősége kipróbálni, viszont itt VI. lett a népes mezőnyben.

Egyedüli csongrádiként vállalta be a tanév végén a Tour de Mátra 8 ország részvételével immár nemzetközivé vált kerékpáros viadalának 83 km-es hosszú távját. Segítő csapattagok nélkül, a verseny közben rá zúduló  eső következményeit, pl. az igen veszélyes sárátfolyásokat is leküzdve végül dobogó III. fokára állhatott. Ráadásul a következő napon, a rövidtávon (16km, végig fel a Kékesre…) olyan jól ment, hogy az U15 összetett bronzérme is az övé lett.

Gratulálunk a díjhoz és kiváló eredményeihez!

051-Giricz_Benjamin_Magyarorszag_Jo_Tanulojas_es_sportoloja_level_2024-06-03

kép 1 / 5