„Zene nélkül aligha képzelhetjük el az életünket, mert a zene megkönnyíti, felemeli az ember lelkét.” (Christiane Ritter, osztrák író és festő)

A világon Yehudi Menuhin, amerikai hegedűművész kezdeményezésére, október 1-jén ünnepeljük a zene világnapját. Iskolánkban 11. éve kerül megrendezésre az úgynevezett rendhagyó énekóra, amely alkalomra minden évben különleges énekes-zenés produkciókkal készülünk.

Ebben az évben, összefogva a helyi Galli János Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola hangszeres tanáraival, azt terveztük, hogy többféle hangszer bemutatására adunk lehetőséget, illetve azok a tanulók lépnek fel elsősorban a műsorban, akik nálunk, a gimnáziumban tanulnak, komolyabb zenei tanulmányokat viszont a zeneiskolában folytatnak délutánonként évek óta.         A műsorban az alábbi zenei produkciók csendültek fel:

  1. Ahogy csillan a távoli fény…                  Czibolya Brigitta – ének; Szabó-Bogár Zsófi – ének (5.f)
  2. Német tánc                                             Holló Máté – szaxofon; Muladi József – zongora
  3. Rameau: Rigaudon                                  Gácsi Zita – fuvola (6.f); Muladi József – zongora
  4. Chopin: a-moll keringő                           Tyukász Eszter – zongora (6.f)
  5. Quimby: Ajjajjaj…                                    Bori Zsófia – ének (10.a)
  6. Aladdin c. mese zenéje                            Antal Mónika – fuvola; Muladi József – zongora
  7. Büszkeség és balítélet c. film (részlet)  Taricska Sára – zongora (10.f)
  8. Astor Piazzolla: Libertango       Pigler-Bagi Hajnalka – hegedű; Szarvas Alexandra – gitár
  9. A Csongrádi Fúvószenekar műsora                 

A magánének szakos és hangszeres diákok felkészítő szaktanárainak köszönjük a az elmúlt évek háttérmunkáját, illetve a műsorban való közreműködést. Ezen kollégák: Dani Zsuzsanna, Antal Mónika, Erőss Ádám, Muladi József, Kucsoráné Kálmán Erika. 

A nap zárásaképpen elmondhatjuk, hogy a nézőközönség (körülbelül 250 batsányis diák és pedagógusok) nagy lelkesedéssel és kíváncsisággal hallgatta a fellépőket, majd a vastaps sem maradhatott el a rendhagyó óra végén.

Köszönjük szépen Keszthelyi Anett igazgatónő szervező, előkészítő munkáját, valamint a fellépő diákok különleges produkcióit! Köszönjük az 5.f és 7.f, valamint a 9.b osztályok teremdíszítésben nyújtott segítségét, közreműködését.

Az eseményről a fotókat Varga Leon 11.a osztályos batsányis tanuló készítette, köszönjük munkáját! 

Hálásan köszönjük továbbá Molnár Attila technikus, Dancsó Péter tanuló és Kaszás Tamás informatikus technikai előkészítő munkáját, illetve minden batsányis kolléga segítségét a nap lebonyolításával kapcsolatban!

Írta: Rideg-Fekete Márta, szervező

angol-ének-zene szakos mesterpedagógus