Ifjú tudósok a Science Fair Tudományos Kiállításon

A Selye János Diáklaborhálózat által Kaposváron szervezett Science Fair Tudományos Kiállításon 200 gyerek, azaz 50 csapat indult, a Batsányiból 4. A verseny lehetőséget nyújtott innovatív és problémamegoldó gondolkodásmódra, valamint rávilágított arra, hogy milyen jövőbeli megoldandó problémák előtt állhatnak a középiskolás korú fiatal tudósok. Ezen problémákat a lelkes csapatok ötletesebbnél ötletesebb projektekkel próbálták megoldani. A zsűritagok örömmel fogadták az ötleteket és motiválták a diákokat a projektjeik jövőbeli megvalósítására, javaslatokat tettek, mivel bővíthetnénk a megvalósítandó gondolatikat.

Csapatok:

1.csapat tagjai: Hajdú Zsóka, Koronczai Kitti, Brindza Balázs

Projekt: Növényi színanyagok kromatográfiás elemzése

  1. csapat tagjai: Hajdú Hanna, Papp Hunor, Ormos-Gonda Csongor

Projekt: Automatizált kommunális szelektív hulladékgyűjtés

  1. csapat tagjai: Kardos Réka, Keller Kitti, Molnár Eszter

Projekt: Kén természetes keletkezésének modellezése

  1. csapat tagjai: Barna Hanga, Puskás Szilvia Erzsébet, Somogyi Andrea Mária

Projekt: Veszélyes ételek és a mesterséges intelligencia

Mind a négy csapat remekül szerepelt a versenyen, ügyesen megfogalmazták gondolataikat, bátran érveltek ötleteik mellett.

A csapatok munkáját a természettudományos diáklaboratóriumban segítette Szabó László fizika szakos, Tábori Levente kémia szakos  és Tábori Leventéné biológia szakos tanárok, valamint Kovácsné Esztergálos Rita és Túri-Csányi Gréta laboráns kollégák.

A négy csapat közül a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem kiemelt különdíját a 12. évfolyamon tanuló, Puskás Szilvia Erzsébet, Barna Hanga és Somogyi Andrea Mária szerezték meg.

 

Gratulálunk a diákoknak  az eredményes szereplésükhöz.